Hírek
Szülői értekezlet - 2019. február 12.
Írta: Administrator   
2019. február 09. szombat, 12:20

 
Magyar kultúra napja a Fáyban
Írta: Administrator   
2019. január 22. kedd, 14:03

 
Továbbjutottak focistáink
Írta: Administrator   
2019. január 10. csütörtök, 15:29
Labdarúgóink ez évben is beneveztek az Országos Centrum-Futsal bajnokság
küzdelemsorozatára.
Az elő akadályt sikerrel vették Sipkó Sándor tanítványai, ugyanis a napokban lezajló körzeti tornát magabiztos játékkal sikerült megnyerniük.
Előbb a nagy rivális Stromfeld gárdáját 8-3-ra győzték le Kőszegiék, majd a Keri következett, ahol csupán a gólarány volt kétséges. A 12-5-ös siker pedig azt jelenti, hogy csapatunk a megyei csoportkörben vitézkedhet majd tovább.
 
A képre kattintva még több kép látható.
Módosítás dátuma: 2019. január 10. csütörtök, 15:40
 
Teqball asztalt kaptak a Fáy-is diákok
Írta: Administrator   
2018. december 23. vasárnap, 10:56

 
Teqball asztalt kap a Fáy
Írta: Administrator   
2018. december 20. csütörtök, 19:47

 
Miskolcon jártak diákjaink
Írta: Administrator   
2018. december 17. hétfő, 08:43

 
Készülnek a karácsonyi ajándékok
Írta: Administrator   
2018. december 16. vasárnap, 08:23

GINOP-6.2.3-17-2017-00040
A projekt célja: a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése, a tanulói lemorzsolódás csökkentésének érdekében. 
A pályázat keretében tanulóink szabadidős foglalkozáson vettek részt, Maruzs Orsolya tanárnő vezetésével. Karácsony közeledtével 3D üdvözlőkártyát készítettek diákjaink. Nagy lelkesedéssel dolgoztak, a képek is igazolják, hogy milyen szép alkotások születtek.

 

Még több fotóért kattints IDE, vagy a fenti képre!

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:52
 
Látogatás a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában
Írta: Administrator   
2018. december 15. szombat, 10:36

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma belügyi, rendészeti tagozatos tanulói a rendészeti pályára előkészítő képzés keretein belül tanulmányi kirándulást tettek a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba 2018. december 13-án.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával megvalósuló látogatás kiemelt érdeklődésre tartott számot a rendészeti tagozatos diákok részéről. Tájékoztatást kaptak a felvételi rendszerről, amely sokaknak már ismerősen csengett, hiszen a rendőrség kötelékeibe készülnek.

Az Rendészeti Szakgimnázium bemutatásának leglátványosabb részei a gyerekek számára a taktikai-ház, a lőkiképzési helyiség valamint a fegyverbemutató volt. Az intézkedéstaktikai bemutatón örömmel fedeztek fel az önvédelmi órákról már ismerős fogásokat.

A tanulmányi kirándulás sok fiatalnak a rendőri pályára készülését erősítette meg.

    

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:41
 
Borbála-nap
Írta: Administrator   
2018. december 11. kedd, 12:27

A kilencedik évfolyamos tanulók december 4-én (hagyományainknak megfelelően) hely- és iskolatörténeti foglalkozás keretében ismerkedtek intézményünk és Bátonyterenye történetével.

A régi képeslapok, fényképek révén megelevenedett a várost létrehozó bányászélet is, amelyről hiteles tájékoztatást az emlékszoba tárgyai között Ravasz Kálmán nyugdíjas bányaipari technikustól hallhattak a diákok.

 Kálmán bácsi nem csak az érdeklődő kérdésekre adott szakszerű válaszokat, de – a díszruhát is bemutatva – megmagyarázta a bányászjelképeket (kalapács, ék, fokos, köszönés).  Beszélt a mindennapok kemény munkájáról, a vájárok összetartásáról, a váratlan veszélyekről. Mesélt csodás történeteket, legendákat, különösen kiemelve a hitéért mártírhalált halt Szent Borbálát, akit állhatatossága, kitartása miatt a bányászok segítő védőszentjükként tisztelnek.

  

A_művészi alkotásokkal gazdagon illusztrált előadást – melyet a Bányászhimnusz hangjai zártak – a hallgatóság tapssal köszönte meg.

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:52
 
Karácsonyfadísz készítő verseny
Írta: Administrator   
2018. december 04. kedd, 15:32

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:50
 
Szolnokon jártunk
Írta: Administrator   
2018. december 02. vasárnap, 14:36

2018. 11. 30-án egy igazán jó hangulatú szakmai kiránduláson vehetett részt iskolánk tizenöt rendész tanulója – a Magyar Honvédség szervezésében.

A program részeként elsőként a tárlatvezetéssel gazdagított  REP–TÁR kiállítást tekinthették meg diákjaink. Ugyancsak a REP–TÁR területén próbálhatták ki tanulóink a 4D mozi nyújtotta élvezeteket, előbb MIG – pilótának, majd helikopterből ejtőernyős ugrást végző bátor vállalkozónak érezve magukat.  A következő programelem a Magyar Honvédség  KIKNYP objektumában fellelhető hadkiegészítési szakgyűjtemény megtekintése volt. Ezen a helyszínen szintén érdekfeszítő tárlatvezetés segítette az ismeretek elmélyítését.

Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy ilyen remek kiránduláson vehettünk részt, és reméljük, a jövőben is lesz még alkalmunk bekapcsolódni hasonló rendezvények programjaiba.

 

Még több fotóért kattints IDE, vagy a fenti képre!

Módosítás dátuma: 2018. december 05. szerda, 15:01
 
Mi lehetek? - Pályaválasztási Nyílt Nap
Írta: Administrator   
2018. december 01. szombat, 12:46

Még több képért kattints ide!

November 30-án általános iskolás diákoknak szólt a csengő 8:00 órakor a Fáyban a pályaválasztási nyílt nap kezdetét jelezve.

Dániel László igazgató köszöntő szavai után az intézményben folyó képzésekkel ismerkedhettek a látogatók. Bepillanthattak a tanórákba, próbára tették magukat a megújult lőszobában és a honvédelmi szaktanteremben. Nagy érdeklődéssel figyelték a SMART-táblát, miközben fontos információkat kaptak az IT-mentor képzésről. Tájékozódhattak a közszolgálati pályákhoz szükséges tanulmányokról, önvédelmi bemutató nézőiként a rendész tanulók speciális gyakorlatáról, üzemlátogatás során a faipari és gépészeti szakmákról. A közismereti tantárgyakból szellemi vetélkedő részesei voltak.

Szívesen fogadták a tízóraira kínált zsíroskenyeret és teát, emlékként –a közelgő karácsony jegyében – maguk díszítette mézeskalácsot vihettek haza a látottak-hallottak mellett.

Mindazon érdeklődőket, akik a szakmai délutánokon vagy a nyílt napon nem tudtak iskolánkba látogatni, – telefonos egyeztetést követően – szívesen fogadjuk a későbbiekben.

Még több fotóért kattints IDE, vagy a fenti képre!

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:51
 
"Építs egy hidat magad felé"
Írta: Administrator   
2018. november 18. vasárnap, 17:00

„Építs hidat magad felé”

(Egy kiállítás az egészségért)

          

Egészségnevelési programunk kiemelt témája az egészséges életmód.

Ennek jegyében a Salgótarjáni Kistérségi Szociális Központ munkatársai által készített kiállítást tekinthették meg diákjaink az osztályfőnöki órák keretében. Néhány, a gazdag képanyag és idézetek üzenetét megfogalmazó látogatói véleményekből:

„Megmutatja, milyen egészségtelenül élni.”

„A célja, hogy észrevegyék az emberek, mennyi káros szokásuk van.”

„Rávilágított arra, hogy néhány dolog, ami jónak tűnik, valójában rossz.”

„Elgondolkodtat minket saját hibáinkról, amiken változtatni kellene.”

„Mikor láttam a képeket, jobb volt a jót látni.”

A látogatóaz első oldalon az ajánlást olvashatja: „A kiállítás neked és érted szól”, s miután körbejárta, végigtanulmányozta a JÓ és ROSSZ paravánpárjait, visszatér a kiindulópontra,  saját tükörképével szembesülve teheti fel a kérdést: Melyik képben ismerek magamra? Melyiket választanám a felkínált cselekvési lehetőségek közül?

Ennek alapján született gondolatok:

 „Az élet kihívásokat állít nekünk.”

„Motiválja az embert, kitartásra sarkall.”

„Tetszett, mert választási lehetőségeket mutat meg a jó irány felé.”

A tanulók következő mondatai már a kiállítás lényegét hordozó címre utalnak, arra, hogy a mindannyiunk által vágyott szép, boldog élet feltételét jelentőtesti-lelki egészségért magunk vagyunk felelősek, és nekünk kell kezdeményezni a segítő, harmonikus baráti, munkatársi, családi kapcsolatok kialakítását.

„Mindenkinek szüksége van egy olyan emberre, aki mellett nem érzi egyedül magát.”

Köszönetet mondunk a Salgótarjáni Kistérségi Szociális Központnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta kiállítását, és az együttműködésért, amelynek keretében évek óta segíti diákjaink helyes szokás- és értékrendjének formálását.

Módosítás dátuma: 2019. január 07. hétfő, 10:50
 
Pályaválasztási nyílt nap 2018
Írta: Administrator   
2018. november 17. szombat, 10:11

Módosítás dátuma: 2018. december 05. szerda, 15:44
 
Továbbtanulási tájékoztató a 2019-2020-as tanévre
Írta: Administrator   
2018. november 15. csütörtök, 12:42

 
Fogadóórák novemberben
Írta: Administrator   
2018. november 13. kedd, 16:18

Módosítás dátuma: 2018. november 27. kedd, 20:51
 
Fotópályázat az EU szakmai hét alkalmából
Írta: Administrator   
2018. november 07. szerda, 18:19

FOTÓPÁLYÁZAT!
 

Iskolánk a Salgótarjáni Szakképzési Centrum

Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 3. alkalommal hirdeti meg az EURÓPAI SZAKMAI HÉT alkalmából fotópályázatát.A Salgótarjáni SZC iskoláinak valamennyi tanulója nevezhet a mellékelt plakát alapján!

A pályázni előzetes bejelentés nélkül lehet.
A képeket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre kérjük elküldeni.
Csak a névvel és iskolával azonosítható képekkel lehet nevezni.

Beérkezési határidő: 2018. november 26. 24 óra.
A határidő után beérkezett képek nem vesznek részt a pályázaton!

Eredményhirdetés 2018. november 30-án, honlapunkon.
DÍJAZÁS: értékes könyvjutalmak, az iskola vezetőségéből és a diák önkormányzat képviselőiből alakított bizottság véleménye alapján, a tíz legtöbb szavazatot kapott kép közül.

Szeretettel várjuk képeiteket!

Módosítás dátuma: 2018. december 04. kedd, 15:13
 
Októberben történt
Írta: Administrator   
2018. október 19. péntek, 21:42

2018 szeptember elsején Dániel László igazgató úr intézményünk 70. tanévét nyitotta meg. Az első hetek a 10. évfolyamos rendésztanulók fogadalomtételére való készülődés jegyében teltek. Október 5-én, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc mártírjainak emléknapja alkalmából hagyományainknak megfelelően ünnepélyes keretek között, a szülők, a város és a megye jelentős személyiségeinek megtisztelő jelenlétében zajlott a rendezvény.

 


 

A fogadalom gondolatait gyakorlatban erősítik meg 11-12. évfolyamos diákjaink a rendészeti versenyeken való részvételükkel. Ebben az évben is indultunk az Országos Haditorna megyei döntőjén. A 15 csapat között rendkívül szoros versenyben tizenkettedikeseink a középmezőnyben végeztek, 11. A osztályos diákjaink a  dobogós 3. helyet vívták ki. Büszkék vagyunk rá, hogy évek óta iskolánk hozza el a gépkarabély szét- és összeszerelés versenyszám győztes csapatának járó különdíjat. 

 


 
 
„Együtt a hon-és rendvédelemért” volt a mottója annak a pályázatnak, amelynek keretében 2014-ben csapatversenyt hirdettünk általános iskolások számára, 1956 hőseinek tiszteletére. Hagyományt teremtettünk ezzel a kezdeményezésünkkel, hiszen néhány iskola immár ötödik éve jelentkezik felhívásunkra. Az idei megmérettetésre október 18-án 8 csapat érkezett. Felkészültségüket, lelkesedésüket nemcsak a benevezéshez szükséges indulók és zászlók mutatták, hanem a kegyeletőrzés szép képei is, amelyek a katonasírok gondozásáról készültek. 
 
               

 

 
A Bartók Béla Térségi Általános Iskola „Kossuth serege” bizonyult a legjobbnak a jó hangulatú vetélkedésben, de mindenki elégedetten távozott, hiszen alig mérhető volt a különbség a csapatok teljesítménye között. Dicséret illet minden résztvevőt és a felkészítő pedagógust. Köszönetet mondunk a hon- és rendvédelmi szerveknek, akik évek óta résztvevői és támogatói rendezvényeinknek.
 
Három hetet meghaladó projektünk az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő megemlékezéssel zárult október 18-án.
 
 
Módosítás dátuma: 2018. december 05. szerda, 15:43
 
Pályázati felhívás Iskolai Büfé üzemeltetésére
Írta: Administrator   
2018. október 13. szombat, 07:42 

Módosítás dátuma: 2018. december 05. szerda, 15:43
 
Gólyák figyelmébe!
Írta: Administrator   
2018. október 13. szombat, 07:40 

Módosítás dátuma: 2018. december 05. szerda, 15:43
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 11

Számláló indulása: 2015.05.22.

Joomla templates

Oldalunk cookie-kat használ, hogy személyre szabhassuk tartalmainkat, szolgáltatásinkat és hogy elemezhessük látogatottságunkat. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information